Κατηγορία Προϊόντος:  Μαλλί - Μετάξι

€1.482,00

Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

Μεταφορικά: €0,00

Αντικαταβολή: €0,00

Παραλλαγές Προϊόντος

0 Likes

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Shiraz είναι η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Περσίας, σημαντικό εμπορικό κέντρο που διαχειρίζεται σχεδόν όλο το εμπόριο χειροποίητων χαλιών της νότιας Περσίας. Πολύ κοντά στην πόλη Shiraz βρίσκεται η πόλη Περσέπολη όπου έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος και έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η πληθώρα των χαλιών της Shiraz προέρχεται από την ευρύτερη περιφέρεια της, Fars, στην οποία ζουν ονομαστές φυλές, κυρίως νομαδικές, οι Quasqai και οι
Χαμσέ. Τα χαλιά τους είναι περιζήτητα και φημισμένα σε όλη την Ευρώπη, γνωστά με τα ονόματα Quasqai, Shiraz και Gabbeh (που στα περσικά σημαίνει πρώτος).
Τα χρώματα του χαλιού Gabbeh, τα οποία είναι φυτικά, είναι κάτι το ξεχωριστό, καθώς δε χρησιμοποιείται ένα μόνο καθαρό χρώμα, αλλά συνυπάρχουν αρμονικά πολλές φωτεινές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Τα σχέδια είναι είτε γεωμετρικά, είτε μοντέρνα και λιτά και σε πολλές περιπτώσεις θυμίζουν μοντέρνους ζωγραφικούς πίνακες.
Το στημόνι και το υφάδι είναι από υψηλής ποιότητας μαλλί, το πέλος επίσης μάλλινο ενώ η ύφανση τους είναι παχιά, φτάνοντας τα 2.5 εκατοστά ύψος.
Είναι ανθεκτικά και εξαιρετικά ποιοτικά νομαδικά χαλιά κατάλληλα και για σύγχρονους, μοντέρνους χώρους. Προέρχονται από ονομαστούς υφαντές, που γνωρίζουν πώς να δίνουν καλλιτεχνική έκφραση στο χαλί. Μια ιδιαίτερη επιλογή που θα φέρει την Περσική υψηλή τέχνη στο σπίτι σας


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο : 23510 46400.