Κατηγορία Προϊόντος:  Μαλλί - Μετάξι

€945,00

Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

Μεταφορικά: €0,00

Αντικαταβολή: €0,00

Παραλλαγές Προϊόντος

0 Likes

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Shiraz είναι η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Περσίας, σημαντικό εμπορικό κέντρο που διαχειρίζεται σχεδόν όλο το εμπόριο χειροποίητων χαλιών της νότιας Περσίας. Πολύ κοντά στην πόλη Shiraz βρίσκεται η πόλη Περσέπολη όπου έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος και έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η πληθώρα των χαλιών της Shiraz προέρχεται από την ευρύτερη περιφέρεια της, Fars, στην οποία ζουν ονομαστές φυλές, κυρίως νομαδικές, οι Quasqai και οι
Χαμσέ. Τα χαλιά τους είναι περιζήτητα και φημισμένα σε όλη την Ευρώπη, γνωστά με τα ονόματα Quasqai και Gabbeh (που στα περσικά σημαίνει πρώτος).

Στα χειροποίητα Quasqai το βασικό χρώμα είναι το σκούρο κόκκινο που δημιουργεί μια καταπληκτική αντίθεση με το μπεζ. Τα σχέδια είναι αφηρημένα με γεωμετρικά μοτίβα που αναπαριστούν πουλάκια, δέντρα και λουλούδια, και πολλά είναι επηρεασμένα από τα μνημεία της Περσέπολης. Το πέλος, το στημόνι και το υφάδι είναι μάλλινα και οι κόμποι, οι οποίοι είναι τούρκικου στυλ έχουν μεγάλη πυκνότητα, χαρακτηριστικά που τα κάνουν ιδιαίτερα ανθεκτικά. Προέρχονται από ονομαστούς υφαντές, που γνωρίζουν πώς να δίνουν καλλιτεχνική έκφραση στο χαλί. Μια ιδιαίτερη επιλογή που θα φέρει την Περσική υψηλή τέχνη στο σπίτι σας.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο : 23510 46400.