Προδιαγραφές XML

Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για τη δομή και την λειτουργία του XML που μπορείτε να μας παρέχετε για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στην ηλεκτρονική αγορά.
Διαβάστε προσεχτικά τις απαιτήσεις για τη δημιουργία του αρχείου XML, και θα μπορείτε μέσα σε λίγα λεπτά να ανεβάσετε τα προϊόντα σας.

“ Δημιουργήστε/Ενημερώστε γρήγορα & εύκολα το κατάστημά σας.”

Επικεφαλίδα/Δήλωση XML

Είναι απαραίτητο στο xml να δηλώνετε το encoding του αρχείου (πχ. encoding="UTF-8") ,την ημερομηνία κατά την οποία δημιουργήθηκε με τη μορφή yyyy-mm-dd hh:mm (πχ. 2017-01-23 10:39) και την έκδοση του XML(πχ. xml_version="03") Η ημερομηνία δημιουργίας καθώς και η έκδοση αρχείου χρησιμοποιούνται για να επαληθεύσουμε ότι το αρχείο θα είναι το πιο πρόσφατο και το πιο ενημερωμένο, για παράδειγμα τα πιο πρόσφατα αρχεία θα έχουν μεγαλύτερο αριθμό έκδοσης από τα παλαιότερα.

Παράδειγμα

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
		<store xml_version="03">
		<created_at>2017-01-23 10:39</created_at>
		...
		</store>

Πεδία και τιμές

Για να μπορεί να γίνει δεκτό το Xml από το σύστημα θα πρέπει να περιέχει όλα τα υποχρεωτικά πεδία και να πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζονται παρακάτω.
Όνομα Τύπος Μέγιστο Μήκος Υποχρεωτικό Υποχρεωτικό για Online Πώληση Παράδειγμα
Id String 50 NAI NAI shoe1234
Name String 500 ΝΑΙ ΝΑΙ Μποτάκια ZIZEL
Description String 2000 ΟΧΙ ΟΧΙ Τα Μποτάκια ZIZEL είναι χρώματος μαύρου σε στυλ bikers ενώ το ύψος του τακουνιού είναι 4 εκατοστά.
Category String 500 ΝΑΙ ΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ > ΜΠΟΤΑΚΙΑ
Price Decimal - ΝΑΙ ΝΑΙ 45
Image String 200 OXI OXI http://www.papoutsia.eu.gr/images/detailed/11/DSC_0232.jpg
Additional_imageurl String 200 OXI OXI http://www.papoutsia.eu.gr/images/detailed/11/DSC_0233.jpg
Manufacturer String 500 OXI OXI SuperShoes
Ean String 50 OXI OXI 9700471117091
Mpn String 50 OXI OXI ZHD332
b2cflag List 1 ΝΑΙ ΝΑΙ 1
Instock List 1 ΝΑΙ ΝΑΙ Υ
Availability String 100 ΟΧΙ ΟΧΙ Άμεσα διαθέσιμο
Size String 100 ΟΧΙ ΟΧΙ 36,37,38
Color String 50 ΟΧΙ ΟΧΙ Μαύρο
Weight Decimal - OXI ΝΑΙ 1,2
Vol_weight Decimal - OXI ΝΑΙ 1
Tax List - OXI ΝΑΙ 24
Measurement_unit List - OXI ΝΑΙ Τεμάχιο
Shipping Decimal - OXI OXI 5,5
Name_en String 500 OXI OXI Biker boots ZIZEL
Description_en String 2000 OXI OXI Biker boots ZIZEL in black color.

Μπορείτε να δείτε ένα δείγμα XML αρχείου εδώ.

ID

To πεδίο αυτό είναι το μοναδικό για το κάθε προϊόν του καταστήματός σας. Η τιμή του πεδίου είναι υποχρεωτική διαφορετικά το Xml Αρχείο δεν θα γίνει αποδεκτό από το σύστημα. Το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 50.

Παράδειγμα


		<id>shoe1234</id>
		...
		

Name

To πεδίο name είναι ο τίτλος του προϊόντος που θα εμφανίζεται για το συγκεκριμένο προϊόν. Η τιμή του πεδίου είναι υποχρεωτική και το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 500.

Παράδειγμα


		<name>Μποτάκια ZIZEL</name>
		...
		

Description

To πεδίο description είναι η πλήρης περιγραφή του προϊόντος για τα Ελληνικά. Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική και το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 2000. Για μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση του προϊόντος σας στην ηλεκτρονική αγορά σάς προτείνουμε να το συμπληρώσετε.

Παράδειγμα


		<description>Τα Μποτάκια ZIZEL είναι χρώματος μαύρου σε στυλ bikers ενώ το ύψος του τακουνιού είναι 4 εκατοστά.</description>
		...
		

Category

To πεδίο category είναι η κατηγοριοποίηση που χρησιμοποιείται για το προϊόν στο δικό σας κατάστημα. Η τιμή του πεδίου είναι υποχρεωτική και το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 500.

Παράδειγμα


		<category>ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ > ΜΠΟΤΑΚΙΑ</category>
		...
		

Price

To πεδίο price είναι η τιμή του προϊόντος στο κατάστημά σας. Η τιμή του πεδίου είναι υποχρεωτική. Ο αριθμός πρέπει να είναι δεκαδικός. Στην τιμή που συμπληρώνετε θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ.

Παράδειγμα


		<price>45.5</price>
		...
		

Image

To πεδίο image είναι η πρωταρχική εικόνα παρουσίασης του προϊόντος σας. Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική και το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 200. Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι online και ελεύθερης πρόσβασης ώστε το σύστημα να την κατεβάσει αυτόματα.

Παράδειγμα


		<image>http://www.papoutsia.eu.gr/images/detailed/11/DSC_0232.jpg</image>
		...
		

Additional_imageurl

Με το πεδίο Additional_imageurl μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον φωτογραφίες για το προϊόν σας. Είναι το μοναδικό πεδίο που μπορεί να υπάρχει περισσότερες από μία φορές για το ίδιο προϊόν. Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική και το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 200.

Παράδειγμα


		<additional_imageurl>http://www.papoutsia.eu.gr/images/detailed/11/DSC_0233.jpg</additional_imageurl>
		<additional_imageurl>http://www.papoutsia.eu.gr/images/detailed/11/DSC_0234.jpg</additional_imageurl>
		<additional_imageurl>http://www.papoutsia.eu.gr/images/detailed/11/DSC_0235.jpg</additional_imageurl>
		...
		

Manufacturer

To πεδίο manufacturer αφορά τον κατασκευαστή του προϊόντος. Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική και το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 500.

Παράδειγμα


		<manufacturer>SuperShoes</manufacturer>
		...
		

Ean

To πεδίο Ean αφορά τον διεθνή αριθμό είδους (EAN) που χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση των προϊόντων λιανικής(Barcode). Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική και το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 50.

Παράδειγμα


		<ean>9700471117091</ean>
		...
		

Mpn

To πεδίο Mpn είναι ο μοναδικός κωδικός που δίνει ο κατασκευαστής στα προϊόντα του. Αν το προϊόν είναι βιβλίο τότε αντιστοιχεί στον αριθμό ISBN του βιβλίου. Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική και το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 50.

Παράδειγμα


		<mpn>ZHD332</mpn>
		...
		

b2cflag

Είναι η κατάσταση που χαρακτηρίζει αν το προϊόν είναι προς πώληση. Αν επιλέξετε "1" σημαίνει ότι το προϊόν πωλείται online. Αν επιλέξετε "0" σημαίνει ότι το προϊόν δεν πωλείται.

Παράδειγμα


		<b2cflag>1</b2cflag>
		...
		

Instock

Είναι η κατάσταση του αποθέματος (stock) του προϊόντος σας. Το πεδίο είναι πληροφοριακό στην διαχειριστική εφαρμογή του προμηθευτή. Αν επιλέξετε "Υ" σημαίνει ότι το προϊόν υπάρχει στο κατάστημά σας. Αν επιλέξετε "Ν" σημαίνει ότι το προϊόν δεν είναι ετοιμοπαράδοτο.

Παράδειγμα


		<instock>Y</instock>
		...
		

Availability

Περιγραφή της διαθεσιμότητας του προϊόντος βάσει της οποίας προσδιορίζεται η πώληση ή μη του προϊόντος. Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο σε περίπτωση παράλειψής της θα πρέπει ο προμηθευτής να μας προσδιορίσει αν τα αντίστοιχα προϊόντα διατίθενται ή όχι προς πώληση, και το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 100.

Παράδειγμα


		<availability>Παράδοση σε 1-3 μέρες</availability>
		...
		

Size

Λίστα τιμών χωρισμένες με κόμμα που αντιπροσωπεύουν τα μεγέθη του προϊόντος όπου αυτά είναι απαραίτητα. Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική και το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 100.

Παράδειγμα


		<size>37, 38, 39, 40</size>
		...
		

Color

Τιμή που καθορίζει και κατηγοριοποιεί το προϊόν με βάση το χρώμα. Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική και το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 50. Τα διαθέσιμα χρώματα του συστήματος είναι: μπεζ, μαύρο, μπλε, καφέ, πράσινο, γκρι, πολύχρωμο, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, κόκκινο, τιρκουάζ, λευκό, κίτρινο.

Παράδειγμα


		<color>μαύρο</color>
		...
		

Weight

To πεδίο weight είναι το βάρος του προϊόντος. Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική. Ο αριθμός πρέπει να είναι δεκαδικός. Αν θέλετε το προϊόν σας αυτόματα να ανέβει στο κατάστημα προς πώληση θα πρέπει να συμπληρώσετε το πεδίο weight υποχρεωτικά.

Παράδειγμα


		<weight>1.2</weight>
		...
		

Vol_weight

To πεδίο vol_weight είναι το ογκομετρικό βάρος του προϊόντος. Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική. Ο αριθμός πρέπει να είναι δεκαδικός. Αν θέλετε το προϊόν σας αυτόματα να ανέβει στο κατάστημα προς πώληση θα πρέπει να συμπληρώσετε το πεδίο vol_weight υποχρεωτικά.

Παράδειγμα


		<vol_weight>1</vol_weight>
		...
		

Tax

To πεδίο tax είναι ο φόρος που συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του προϊόντος. Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική αλλά αν δεν υπάρχει θα συμπληρωθεί αυτόματα η τιμή 24%. Οι διαθέσιμες τιμές στο σύστημα είναι: 9, 16, 24, 13, 6.5, 5, 52.7.

Παράδειγμα


		<tax>24</tax>
		...
		

Measurement_unit

Το πεδίο measurement unit είναι η μονάδα μέτρησης για το προϊόν. Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική αλλά αν δεν υπάρχει θα συμπληρωθεί αυτόματα η τιμή "Τεμάχιο". Οι διαθέσιμες τιμές στο σύστημα είναι: Τεμάχιο, Λίτρο, Μέτρο, Κιλό, Πακέτο, ml, Ζεύγος, Τετρ. Μέτρο.

Παράδειγμα


		<measurement_unit>Τεμάχιο</measurement_unit>
		...
		

Shipping

Το πεδίο Shipping είναι το κόστος των μεταφορικών κατά απόλυτη τιμη. Η τιμή του πεδίου δεν είναι υποχρεωτική. Ο αριθμός πρέπει να είναι δεκαδικός.

Παράδειγμα


		<shipping>5</shipping>
		...
		

Name_en

To πεδίο name_en είναι ο τίτλος του προϊόντος που θα εμφανίζεται στα Αγγλικά για το συγκεκριμένο προϊόν. Η τιμή του πεδίου είναι δεν είναι υποχρεωτική και το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 500.

Παράδειγμα


		<name_en>Biker boots ZIZEL</name_en>
		...
		

Description_en

To πεδίο description_en είναι η αναλυτική περιγραφή του προϊόντος που θα εμφανίζεται στα Αγγλικά για το συγκεκριμένο προϊόν. Η τιμή του πεδίου είναι δεν είναι υποχρεωτική και το μέγιστο πλήθος χαρακτήρων για το πεδίο αυτό είναι 2000.

Παράδειγμα


		<description_en>Biker boots ZIZEL in black color.</description_en>
		...