Κατηγορία Προϊόντος:  Βιβλία Μαγειρικής - Ποτά

€25,00

Άμεση Παραλαβή / Παράδοση σε 1-3 ημέρες

Αντικαταβολή: €2,48

Αυτό δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο μαγειρικής. Είναι μια μύηση στην εμπειρία της κυκλαδίτικης ζωής μέσα από το φαγητό το κυριότερο συστατικό της ανθρώπινης επιβίωσης όπως αυτό διαμορφώθηκε στην πάνω από τριάμισι χιλιάδες χρόνια γνωστή ιστορία των νησιών και αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.
Είναι η καταγραφή όλων εκείνων των στοιχείων που απαρτίζουν τα μέρη και το όλον της κυκλαδίτικης γαστρονομικής κουλτούρας. Κυρίως όμως είναι ένα εργαλείο για όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν και να συνεχίσουν την τόσο θαυμαστή ιστορία της.
Σε 302 σελίδες παρουσιάζονται τα 24 νησιά των Κυκλάδων με αλφαβητική σειρά και πρωτότυπες πληροφορίες για: Αρτοποιήματα και ζυμαρικά. Βότανα μυρωδικά και άγρια χόρτα. Γαλακτοκομικά και τυριά. Γλυκά. Ελιές και ελαιόλαδο. Καρπούς, λαχανικά, όσπρια και φρούτα. Μέλισσες και μέλι. Κρασί και ποτά. Χοιροσφάγια αλλαντικά και κρέατα. Ψάρια και θαλασσινά.
Περισσότερα από 600 λήμματα αναφέρονται στα προϊόντα την παραγωγή και τις γευστικές παραδόσεις των νησιών ενώ περιγράφονται σχεδόν 100 τυριά με τις διαφορές αλλά και τα κοινά στοιχεία τους.
350 φωτογραφίες συνοδεύουν και εικονογραφούν τα κείμενα.
50 αυθεντικές συνταγές και οι πολλές παραλλαγές τους αποτυπώνουν τον μαγειρικό πλούτο και τα αρώματα των Κυκλάδων.

Οι αποστολές του βιβλίου θα αρχίσουν να γίνονται από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Σχετικό Αρχείο: 

Antiprologou_F53971831.pdf